Ωράριο Λειτουργίας
Δευ
Τρι - Πεμ
Παρ - Σάβ:
Κυρ:
Κλειστά
11:00 - 00:30
11:00 - 02:30
14:00 - 23:00
Η PICCO ιδρύθηκε το 2022, στην Καισαριανή και είναι μέλος της PiCo IV ΙΚΕ. Η λατρεία μας για την πίτσα και ιδιαίτερα για την αυθεντική, σπιτική Ιταλική πίτσα, μας οδήγησε σε μια μοναδική επιχειρηματική ιδέα, για γεύσεις που θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Η Picco pizzeria αναδεικνύει το πάθος μας για τις παραδοσιακές, Ιταλικές συνταγές pizza, για τα φρέσκα υλικά και την απλότητα των γεύσεων.
PICCO was established in 2022, in Kaisariani and it is part of PiCo IV IKE. Our love for pizza and especially for the authentic, homemade Italian pizza, led us to a unique business idea, for flavors that we wanted to share with you. Picco pizzeria reflects our passion for traditional, Italian pizza recipes, fresh ingredients and the simplicity of flavors.
Our menu
Το μενού μας περιλαμβάνει μια εξαιρετικά επιλεγμένη ποικιλία από πίτσα, ζυμαρικά, σαλάτες και HotDog, όλα παρασκευασμένα καθημερινά στο κατάστημά μας από την ομάδα των ταλαντούχων pizzaioli μας!
Με μερικούς από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς υλικών, υπάρχει επιλογή για κάθε ουρανίσκο!
Our menu includes a highly selected variety of pizzas, pastas, salads and HotDog, all prepared daily in our pizzeria by our talented pizzaioli!
Actually with some of the most delicious combinations of ingredients, there is a choice for every taste!
Μια σύντομη ιστορία της πίτσας
Η πίτσα έχει μακρά και πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τους αρχαίους πολιτισμούς. Η προέλευση της πίτσας μπορεί να εντοπίζεται στους αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Αιγύπτιους. Εκείνη την εποχή το όνομά της ήταν Pinsa προερχόμενο από το λατινικό "pinsere" που σημαίνει "σπρώχνω τη ζύμη με τα χέρια". Ωστόσο, η ονομασία Pizza όπως την ξέρουμε σήμερα ανάγεται στην πόλη της Νάπολης τον 18ο αιώνα.
Ξέρετε όμως πώς πήρε το όνομά της η πιο δημοφιλής πίτσα, η Margherita;
Δημιουργήθηκε το 1889 για να τιμήσει τη βασίλισσα της Ιταλίας, Μαργαρίτα της Σαβοΐας! Ο βασιλιάς Ουμπέρτο Α' και η βασίλισσα Μαργαρίτα ζήτησαν να δοκιμάσουν μερικά τοπικά πιάτα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στη Νάπολη. Η βασίλισσα εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από μια πίτσα με βασιλικό, μοτσαρέλα και ντομάτες, η οποία δημιουργήθηκε από τον Raffaele Esposito για να αντικατοπτρίζει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Και έτσι γεννήθηκε η πίτσα Margherita!
Ωστόσο, μόλις τον 20ό αιώνα η πίτσα απογειώθηκε πραγματικά σε όλο τον κόσμο και έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή φαγητά. Σήμερα, η πίτσα μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με κάθε περιοχή να έχει τις δικές της μοναδικές παραλλαγές και στυλ.
Ποια είναι η αρχική ναπολιτάνικη συνταγή σε στυλ Pinsa Romana ή όπως ίσως έχετε ακούσει Pizza Alla Pala;
Η Pinsa έχει οβάλ σχήμα και περιγράφεται ως "σύννεφο" πίτσας με μια ευθρυπτότητα που σημαίνει τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά . Η απολαυστική πεπτικότητα της οφείλεται στην διαδικασία ζύμωσης διάρκειας 72 ωρών που διασπά τα άμυλα, στην ενυδάτωση που φτάνει έως και 80% και στην απλότητα όλων των φυσικών συστατικών. Η τέλεια ωρίμανση είναι αποτέλεσμα της ειδικής μεθόδου ψυχρής επεξεργασίας που χρησιμοποιείται για τη ζύμη, η οποία βασίζεται στις σωστές θερμοκρασίες για κάθε φάση της διαδικασίας.
A brief history of pizza
Pizza has a long and rich history that dates back to ancient civilizations. The origins of pizza can be traced back to the ancient Greeks, Romans and Egyptians. At that time the name was Pinsa coming from the Latin Latin "pinsere" meaning "to push the dough with the hands".
However, the name Pizza as we know it today can be traced back to the city of Naples in the 18th century.
But do you know how the most popular pizza, Margherita, took its name?
It was created in 1889 to honor the Queen consort of Italy, Margherita of Savoy! King Umberto I and Queen Margherita requested some local dishes while on a trip to Naples. The queen was particularly impressed by a pizza topped with basil, mozzarella and tomatoes, which was created by Raffaele Esposito to reflect the colours of the Italian flag. And hence, the Margherita pizza was born!
However, it wasn’t until the 20th century that pizza really took off around the world and has become one of the most beloved and popular foods. Today, pizza can be found in virtually every corner of the globe, with each region having its own unique variations and styles.
What is the original Neapolitan recipe in Pinsa Romana style or as you might have heard Pizza Alla Pala?
Pinsa has an oval shape and is described as a "cloud" of pizza with a friability that means crunchy outside and soft inside . Its deliciously digestibility is due to a 72-hour fermentation process that breaks down the starches, up to 80% hydration and the simplicity of all the natural ingredients. The perfect maturation is the result of the special cold-processing method used for the dough, based on the optimum temperatures for each phase of the process.
Το κατάστημά μας ακολουθεί το πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP- Hazard Analysis Critical Control Point) για τον ασφαλή χειρισμό όλων των προϊόντων μας και τη διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.
Picco pizzeria complies with Food Safety Management System (HACCP - Hazard Analysis Critical Control Point) for the safe handling of all our products and the maintenance of high quality standards in accordance with the requirements of current legislation.